Direktsänd begravning

Vi vet hur viktigt det sista avskedet är. Ofta finns det anhöriga, vänner och bekanta som gärna vill vara med på begravningsceremonin, men som inte kan närvara på grund av avstånd, ålder eller sjukdom. Vi vill därför erbjuda er möjligheten att direktsända begravningen på den avlidnas minnessida, så att gästerna kan följa begravningen digitalt i realtid.

Låt fler vara med på det sista avskedet

Vi undersöker gärna möjligheten att direktsända begravningen från den lokal som ni önskar hålla begravningen i. Olika lokaler har olika förutsättningar och vi kan endast direktsända begravningar från de platser det är tillåtet och möjligt. Exempelvis tillåter inte vissa församlingar att man sänder och ibland kan internetuppkopplingen vara begränsad. För att se om det är möjligt att direktsända begravningen i ert fall behöver ni kontakta oss på Valbo Begravningsbyrå.

Direktsändningen görs med begravningsbyråns representants mobiltelefon från en fast plats i lokalen. Kameran monteras på ett stativ och sändningen sker från samma plats och vinkel, utan avbrott eller paus. Ceremonin direktsänds sedan i realtid på den avlidnas minnessida som är skapad på Valbo Begravningsbyrås hemsida. Kvaliteten på ljud- och bild kan variera beroende på ceremonilokalens akustik och möjlighet till internetuppkoppling, samt om prästen eller den borgerliga officianten använder mikrofon.

Direktsändning